Një vështrim krahasues i përmbledhur me burim EUROCONTROL deri më 10 mars.
Trafiku total deri më 10 mars 2021 është rritur lehtë gjatë dy javëve të fundit (+ 3%, +297 fluturime).
Dje u regjistruan 9,856 fluturime (36% e niveleve të vitit 2019).
Nivelet e trafikut për shtetet regjistruan rënie duke filluar nga -85% (Irlandë) në -42% (Armeni), krahasuar me të njëjtën ditë në 2019.
Trafiku i brendshëm në Kinë ishte vetëm 1% më i ulët në 2019, ndërsa në Evropë qëndroi në -66% , SHBA -39% dhe Lindja e Mesme -44%. Avionët me mallra vetëm shkuan jo më lart se + 10% kundrejt 2019 me DHL Express tani në vendin e 4-të dhe nuk ka LCC (Low Cost Company) në top-10 (me Ryanair 18th, EasyJet 39th dhe Wizz Air 44th).
Irlanda ka qenë shteti me rënien më të madhe në të gjitha shtetet ECAC (44 Shtete Anëtare, përfshirë Shqipërinë) të ndjekura nga Portugalia dhe Mbretëria e Bashkuar.