Disa përparime të qëndrueshme janë shënuar në rrjet ndërsa drejtohemi për festën e Pashkës. 11,931 fluturime të Mërkurën më 31 Mars 2021 ose 39% të niveleve të vitit 2019. Rritje 2-shifrore për shumicën e Operatorëve të Avionëve më të lartë në renditje si, me rritjen më të lartë për Vueling (+ 334%), Wizz Air (+ 206%), TAP / Air Portugal (+ 326%), easyJet (+ 85%), SAS (+) 45%) dhe Lufthansa (+ 32%). Rritja e fluksevetë lëvizjes dhe flukseve të fluturimeve të brendshme në Evropën Jugore (Spanjë + 52%, Gjermani + 32%) – disa përfshijnë operacione të avionëve të lehtë (në peshë) ndërsa hyjmë në sezon. Krahasimi i trafikut të brendshëm vs 2019 me rajone të tjera: Ndër-Evropiane (-63%), Sh.B.A (-31%), Kinë (+ 11%), Lindje e Mesme (-47%) [Për të shënuar: Pashkët e këtij viti (4 Prill 2021) janë pothuajse 3 javë më herët sesa në 2019 (21 Prill 2019)] megjithëse janë ende shifra shumë të vogla. Bllokimet dhe karantinat janë akoma faktorë të mëdhenj. Shpresojmë që vaksinat në Prill të ndihmojnë shumë.

Burimi: EUROCONTROL, datë 1 prill 2021