Autoriteti i Aviacionit Civil, bazuar në ligjin Nr. 146/2014 “Për njoftimin dhe konsultimin publik”, publikon 2 rregulloret e mëposhtme:

1- Mbi kushtet dhe metodat e përdorimit të Paraglajdeve dhe Deltaplaneve (shkarko duke klikuar këtu)

2- Rregullore për operimin e Droneve (shkarko duke klikuar këtu)

AAC i bën thirrje grupeve të interesit, si pilotë, përdorues dhe Federatës Aeronautike, që të japin çdo sugjerim të mundshëm në lidhje me këto rregullore, për ti rregulluar dhe përshtatur sa më mirë.